Навіщо п'ють відвар кори дуба?

Традиційно люди використовують кору дуба для лікування захворювань шкірних покривів, слизової, ротової порожнини, гортані. Беззастережне визнання кора дуба заслужила у лікуванні та профілактиці проблем ясен. Кора дуба використовується при таких захворюваннях ротової порожнини як гінгівіт, стоматит, пародонтит.

Дубильні речовини, що містяться в корі (приблизно 10-20%), надають терпкий вплив. Іншими словами, кора здатна на ураженій поверхні утворювати плівку, яка захистить від деяких зовнішніх подразників. Для зміцнення ясен рекомендується протягом дня полоскати рот відваром кори дуба.

Дубова кора славиться своїми дезінфікуючими, протипаразитарними, болезаспокійливими, в'язкими, антисептичними та бактерицидними. властивостями. До її складу входять флаваноїди, пектини, білкові речовини, левулін, пентазони, кислоти, кверцитин та флобафен.

Завдяки в'язким та протизапальним властивостям, кора дуба застосовується при гастритіале не в гострій фазі. Зовнішньо відвар і настій кори використовують для прискорення загоєння ран та опіків. Бактерицидна дія засобу у цьому випадку допомагає уникнути інфікування ранки.

loading
×