Навіщо плоди шипшини?

Шипшина використовується для лікування простудних та інфекційних захворювань, при панкреатиті та холециститі, запорах та кишкових розладах, від тиску, для покращення апетиту у дітей. Це відмінний фітопрепарат для всіх, хто хоче налагодити метаболізм, скинути вагу та підняти імунітет.

Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

Препарати з шипшини не можна застосовувати при тяжких захворюваннях печінки та нирок. Вживання шипшинного сиропу може призводити до здуття живота. Відвари шипшини руйнують зубну емаль, тому їх потрібно пити через трубочку. Чай із плодами шипшини, прийнятий на ніч, може викликати безсоння.

Настій шипшини плодів надає загальнозміцнююче дія, стимулює неспецифічну резистентність організму, посилює регенерацію тканин, зменшує проникність судин, бере участь у вуглеводному та мінеральному обміні, має протизапальні властивості.

loading
×