Навіщо потрібен Апероль?
Апероль є основою для коктейлів, у тому числі для популярного в Італії та за її межами коктейлю спритц. Коктейль складається з комбінацій білих вин (типу Просекко), аперолю та мінеральної води, що подаються в келиху з великою кількістю льоду, прикрашеному часточкою апельсину або грейпфруту.
Італійська Апероль сьогодні популярний не лише на батьківщині, а й далеко за її межами. Гіркувато-солодкий напій подають перед обідом як аперитив, а коктейлі на його основі пропонують, напевно, у кожному поважному барі.
Пити "Апероль" можна, можливо у чистому вигляді або в поєднанні практично з будь-якими напоями – від коньяку та вермуту до содової та лимонаду. Неміцний алкоголь не потребує закусок і добре освіжає, особливо з льодом і часточками апельсина. П'ють аперитив охолодженим із чарок для лікеру.
Традиційний рецепт передбачає мікс содової, цитрусового лікеру.Aperolз ігристим вином "Просекко", але через брак його можна додати і звичайне сухе вино, і джин. Содову можна замінити звичайною мінеральною водою, тоніком або спрайтом.