Навіщо потрібен глютен організму?
Що корисного у глютені? Глютен – це корисні повільні вуглеводи, харчові волокна, вітаміни групи B та мікроелементи (залізо, мідь, цинк, магній). Цільнозернові продукти містять всю цю користь у максимально доступному, смачному та недорогому вигляді.Aug 3, 2020
Целіакія помітно впливає імунітет людини. Якщо ваш організм не переносить глютенАле при цьому систематично його отримує, незабаром його внутрішні ресурси почнуть виснажуватися. Людина буде відчувати постійну втому та стане вразливим для вірусних та інфекційних захворювань.
Про користі глютена Цілісне зерно містить багато клітковини, життєво необхідних мінеральних речовин, вітамінів A і B. Вживання цільнозернових продуктів нормалізує артеріальний тиск, знижує поганий холестерин, попереджає серцево-судинні захворювання.
Глютен шкідливий для здоров'я людини Вроджене спадкове аутоімунне захворювання, пов'язане з непереносимістю глютенаназивається целіакія. Імунна система людей хворих на целіакію, чутлива до глютену, під його дією вона починає атакувати власні клітини слизової тонкої кишки і викликає їх загибель.