Навіщо потрібен оцет при консервації?

Оцет посилює смак овочів і, головне, дозволяє зберігати консерви тривалий час. Однак якщо у вас болить шлунок, якщо є проблеми із підшлунковою залозою, то від оцту краще відмовитись.

Для заміни 9 % їдальні оцту, співвідношення лимонної кислоти до води має бути 1:14 Наприклад, на 150 г розчину лимонної кислоти потрібно взяти 10 г сухої лимонної кислоти і 140 г води. Для заміни 6 % оцту пропорції мають бути 1:22.

Для домашніх заготовок слід зупинятись на натуральному спиртовому 9%-ному оцтідля виробництва якого використовують зерновий етиловий спирт. Він так само, як і синтетичний, безбарвний та прозорий. З ним смак ваших заготовок буде м'якшим.

loading
×