Навіщо потрібен режим конвекції?

Режим конвекції є корисною опцією духової шафи, яка є специфічним прогріванням камери за рахунок вентилятора.. Гарячий потік повітря вільно циркулює, вирівнюючи температуру у духовці.

Верхнє нагрівання з конвекцією забезпечує рівномірне пропікання з скоринкою зверху. Ідеально для запікання будь-чого у формі – наприклад, лазаньї або жульєна, запіканки або суфле. В цьому режимі можна також довести до готовності будь-яку страву, підрум'янити її зверху, створити сирну скоринку і т.д.

Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, отже продукт готується нерівномірно.

При невеликих температурах Невеликими для духової печі вважаються температури до 150 °C. Вони підходять для рівномірного розморожування м'яса чи риби – за допомогою конвекції тепле повітря обдуває продукт з усіх боків. Також на такій температурі сушать трави та гриби, шматочки фруктів чи горіхи.

loading
×