Навіщо потрібен соус унаги?

Соус унаги – простий у приготуванні, смачний і добре підходить з рибою, птицею, м'ясом, його можна додавати як на етапі приготування, так і в готову страву, все залежить від ваших побажань та смаків. Більше того, це незамінний інгредієнт для роликів, суші, до складу яких входить вугор. Farvardin 16, 1400 AP

Соус теріяки має більш гострий та пряний смак за рахунок використання більшої кількості часнику та імбиру. Соус унаги, У свою чергу, більш солодкий, тому що для нього використовують більше цукру. Соус теріяки трохи рідкіший і світліший, тоді як унаги – густий, тягучий та темний.

Соус готують із соєвого соусу, цукру та рисового вина мирину. Унаги – це прісноводний річковий вугор, який дуже люблять японці. М'ясо цієї риби набагато солодше і ніжніше, ніж у морського вугра. У соусі вдало поєднується смак соєвого соусу та солодкого рисового вина.

Соус Унагі (うなぎのたれ Японською) або соус з вугра, являє собою густий соєвий соус золотисто-коричневого кольору, приготований із карамелізованим цукром. Традиційно маринад із солено-копченим смаком подають із вугром на грилі, але в наші дні його часто подають із усіма видами суші.

loading
×