Навіщо потрібна декстроза в пиві?

Декстроза дозволяє уникнути різкого солодкого смаку, який одержує пиво при використанні побутового цукру. Мед, до речі, здатний негативно вплинути на насичення вуглекислотою. Декстроза більше піддається бродінню і залишає менше післясмаку, ніж звичний нам цукор.

Після завершення процесу бродіння у напій додається декстроза, і пиво вирушає на карбонізацію.

Наступним рішенням є використання глюкози або як її помилково називають декстрози. Глюкоза з легкістю і безпосередньо переробляється дріжджами, і жодних побічних уподобань і запахів при цьому не виділяється.

Речовину використовують як самостійний продукт, так і добавки до м'ясних виробів, кулінарних, виготовляючи джеми, цукерки, випічку, а в приготуванні самогону, щоб поліпшити смак спиртного напою. При додаванні речовини не перебивається смак та запах, декстроза також застосовується як підсолоджувач.

loading
×