Навіщо потрібна обсмажування?

Обсмаження кави – Термічна обробка зерен кава з метою надання одержуваному з них напою певних смакових властивостей.

Фортеця – це гіркота Якщо ви заварюєте терпкі сорти або зерна темної обсмажування, то ви будете абсолютно праві. Тут чим гірше напій, тим він міцніше. Але якщо приготувати кава з ароматних сортів середньої обсмажування, то гіркоти в них майже не буде, хоча напій виходить досить насичений та міцний.

Чим темніше обсмажування, тим більше кофеїну Кофеїн — це органічний луг, його кількість закладена у зерні спочатку, воно залежить від сорту кави. Обсмаження тут ні до чого. Під час обсмажування всередині зерна карамелізуються цукру та інші вуглеводи. Виробляється кавова олія, яка і надає каві аромату та смаку.

loading
×