Навіщо потрібно замочувати крупу?

Замочування та квашення круп збагачує їх великою кількістю вітамінів, мінералів та ферментів, а також руйнує частково глютен, фітинову кислоту, лектини та інші антинутрієнти. В результаті, крупа перетравлюється і засвоюється в рази краще.

Більшість круп перед варінням краще замочити, це зробить кашу ще корисніше. Як наслідок, крупи швидше варяться, у них зберігається більше корисних речовин. А деякі крупи можна не варити після замочування, вони досить розм'якшуються, після цього їх можна їсти.

Усе крупи необхідно замочувати, навіть пластівці! Винятком є ​​кус-кус, булгур, пропарена або обсмажена гречка, пластівці з пророщених злаків. Для замочування найкраще підходить керамічний, емальований або скляний посуд.

Вона заважає організму засвоювати повною мірою вітаміни та мінерали, які містяться у крупах. Якщо пшоно або булгур не пройшли попереднього замочування, наш організм не отримає заліза, магнію, кальцію, цинку, фосфору, вітамінів групи В.

loading
×