Навіщо промивати варений рис?

Оброблений кругло або середньозернистий рис потрібно промивати, щоб зменшити склеювання зернят. А ось елітні сорти (басмати, жасмин, дикий, бурий, індійський, червоний рис) не вимагають промивки після приготування.

Не промивайте відвареною Мал у холодній воді. Від цього всі поживні якості рису губляться.

Отже, перед варінням рис необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте Мал приблизно п'ять разів, щоб позбутися крохмалю. Будьте уважні: Мал для суші або різотто промивати не потрібно, після варіння він має стати клейким!

Рятуємо Мал

  1. Для початку зніміть кришку, поставте каструлю на слабкий вогонь та варіть Мал 5 хвилин – якщо води не дуже багато, вона повинна встигнути википіти. …
  2. Якщо води багато, злийте все, що можна, відкиньте крупу в дрібне сито, дайте стекти надлишкам вологи.
  3. Якщо Мал злипся, його можна промити у холодній воді.
loading
×