Навіщо смажити макарони після варіння?

Жарка впливає не тільки на зовнішній вигляд готової страви, але і її смакові якості. Смак бульйону з обсмаженими макаронами зміниться лише на краще. Аромат від таких макаронів виходить інший, приємніший. Макарони по-флотськи можна приготувати таким способом взагалі без сковороди.7 Nov 2021

Обсмаження допомагає будь-яким видам макарон краще тримати свою форму. За такого підходу макаронні вироби не розваряться у супі. Також такі макарони після цього можна окремо приготувати з соусом. Їх обсмажують дві хвилини на сухій сковороді.

Вода змиває крохмаль, що знаходиться на поверхні макарон, призначений для кращого поглинання соусу. Так вважають італійці, відомі своєю любов'ю до пасти. Звичка промивати макарони залишилася з радянських часів, коли макарони виготовляли з низькосортного борошна та після варіння вони ставали каламутними та слизькими.

Попереднє прожарювання на сковороді допоможе успішно приготувати будь-які дрібні макарони. Навіть низькоякісні вироби з м'якого борошна вийдуть розсипчастими та цілісними. На попередньо прогріту суху сковороду висипте порцію макарон. Помішуючи, прогрійте протягом 1-2 хвилин.

loading
×