Навіщо стукати склянкою кави?
Стукає бариста для того, щоб позбутися бульбашок, що псують презентабельний вигляд кави. Вони утворюються після збиття молока.
Баріста не стукає пітчером (металева кухоль, у якій збивають молоко) по столу. В іншому випадку він погано збив пінку і таким способом позбавляється великих бульбашок, які зіпсують вигляд готового напою.
Щоб злівати шоколадку, досвідчений бариста пробиває її замість напою. Наприклад, гість замовив капучино за 150 ₽. Баріста варить напій, віддає гостю, бере гроші, а пробиває шоколадку за 150 ₽ і кладе її до кишені.
barista – буквально «людина, що працює за барною стійкою», бармен, буфетник) – кавовар, спеціаліст з приготування кава (в основному саме еспресо), що вміє правильно приготувати каву (у тому числі з використанням мистецтва латте-арт) або напої на його основі та подати відвідувачу.