Навіщо сушити печериці?

Навіщо взагалі сушити гриби? один з найзручніших способів заготівлі грибів на користь. Сушені гриби не тільки зберігають усі корисні властивості та поживні якості, але й краще засвоюються організмом, ніж мариновані чи солоні. Сушіння посилює аромат.

Сушені печериці використовують для приготування супів, гарячих м'ясних та овочевих страв, додають у соуси та маринади. Гриби гармонійно поєднуються з яйцями, сиром, оливками, їх можна, можливо додавати в начинку для пирогів, піци, страви з м'яса птиці та дичини.

Якщо пересушити гриби, вони стануть тендітними та ламкими як сухарики. У такому разі з них вийде відмінна приправа – ароматний грибний порошок, який можна додавати в супи, другі страви та багато іншого.

Для цього годяться майже всі види, єдиний виняток – білий гриб. Його краще все ж сушититак аромат збережеться повною мірою. Одні гриби перед заморожуванням краще приготувати (лисички, грузді, сироїжки, опеньки, печериці, зморшки), інші можна спокійно помістити в морозилку в сирому вигляді.

loading
×