Навіщо використовується фосфат?
Основне застосування – фосфорні добрива. Фосфати широко використовуються зменшення жорсткості води (т. е. зв'язування іонів кальцію і магнію в нерозчинні фосфати) — в синтетичних миючих засобах, в системах водопідготовки тощо.
для захисту жирів від окиснення. Через лужний рН та високу буферну ємність фосфатів частина жирів захищена від розкладання і не дає гіркоти, не змінює колір і смак і залишається легко засвоюваною в нашому організмі. При цьому загальні терміни зберігання та терміни «корисності» м'ясного продукту збільшуються.
Харчова добавка спеціально розроблена для м'ясо- та рибопереробних виробництв і застосовується з метою: Збільшення вологозв'язуючої та емульгуючої здібностей білків м'язової тканини Поліпшення органолептичних показників – консистенції, аромату, соковитості
Використовуються для буферних розчинів різного призначення, як емульгатори в харчовій промисловості (додаток Е339), ортофосфат – як засіб для чищення.