Навіщо використовують аличу?

Алича та її культурні сорти використовуються як плодова культура. Врожайність дорослого дерева – до 300 кг. Плоди кисло-солодкі, використовуються свіжими, печеними та у консервованому вигляді (компот, сиропи, варення, повидло, желе, східна пастила – лаваш із висушеного на сонці пюре з розім'ятих слив, мармелад, сік, вино).

Вона рекомендується дітям для покращення росту, вагітним жінкам, які годують матерям, особам похилого віку, а також при хронічних запальних ураженнях печінки та жовчних шляхів. Аличу використовують для профілактики та лікування цинги, курячої сліпоти та інших авітамінозів, а також запорів.

Вона корисна у сушеному вигляді або у вигляді варення, повидла, киселів, компотів, соку. Сік аличі освіжає, вгамовує спрагу, тонізує. Він застосовується при авітамінозах, гострих респіраторних захворюваннях, хворобах шлунка і як легкий проносний.

loading
×