Навіщо використовують качок?

За тривалу історію одомашнення людиною виведено різні породи качок. Розводять їх заради м'яса, а також яєць та жирної печінки (фуа-гра); крім того, від них одержують перо та пух. У поодиноких випадках їх тримають як домашніх вихованців.

В даний час качок вирощують як на промислових птахівницьких підприємствах, так і на присадибних ділянках заради чудового смаку соковитого, жирного та волокнистого м'яса.

М'ясо качок дуже ніжне, смачне, соковите та поживне, а їх вирощування є практично безвідходним виробництвом: пух дуже цінується, послід використовують як добриво, а, наприклад, печінка багата на вітаміни групи А, В і РР.

Частина качок переміщається в ті місця на річках та водоймах, куди скидають побутові стоки. Через теплу воду поверхня не замерзає, тому качки можуть там зимувати. Наприклад, птахи залишаються у Смоленці, Оккервілі та Карпівці — поряд із СПбДМУ імені Павлова.

loading
×