Навіщо використовують м'якоть гарбуза?

Цей простий та смачний продукт знімає набряклість, зміцнює стінки судин та знижує вагу. Народні лікарі застосовують дозрілу м'якоть як жовчогінний і протизапальний засіб, а також – помічника при запорах, спазмах сечового міхура і дефіциті молока у матерів-годувальниць.

У гарбузу їстівно все – від квітів до насіння, вона здатна дати стабільний смак, особливо на піку сезону. Її плоди на 92% складаються з води, в них містяться вітаміни А, С, Е та вп'ятеро більше бета-каротину, ніж у моркві.

Виявляється, що м'якоть гарбуза давно застосовується при лікуванні атеросклерозу, діабету, жовчнокам'яної хвороби. Лікарі прописують сік зі свіжої м'якоті гарбуза при порушенні роботи нирок і при набряках під час вагітності, тому що вона має відмінні сечогінні властивості.

Є багато способів увімкнути кірки гарбуза у свій раціон. Гарбузовий суп, салати з гарбузом, гарбузове каррі, запечена та смажена гарбуз – всі ці страви (і не тільки) можна, можливо готувати з кірками, які також чудово працюють у джемах та варення.

loading
×