Навіщо залишають плаценту?

Протягом вагітності тканини плаценти пропускають через себе безліч корисних речовин: вітаміни, мінерали, білки, амінокислоти, глікозаміноглікани. Сучасні технології дозволяють отримати цінні речовини і зберегти їх у вигляді сконцентрованого екстракту на довгі роки..

Серед позитивних ефектів поїдання плаценти називають швидше відновлення після пологів, підвищення рівня енергії, стимуляцію вироблення молока та поліпшення гормональної рівноваги.

Пологові будинки керуються протоколом поводження з біовідходами: після завершення третього періоду пологів плаценту оглядають та відправляють на заморожування у спеціальну камеру. Коли вона наповнюється, плаценти відвозять на утилізацію – частіше закопують, рідше спалюють.

Пуповинна кров – це кров, що збереглася в плаценті та пуповинній вені після народження дитини. У пуповинній крові міститься деяка кількість стовбурових клітин, які потенційно можуть бути зібрані та використані для лікування деяких хвороб у інших людей.

loading
×