Навіщо заморожувати еклери перед випіканням?

Деякі заморожують і готові еклери з кремом, але треба сказати, що при розморожуванні булочка стає вологою і тягучою, однак, деяким саме це і подобається. Але якщо вже ви наважилися заморожувати готові еклери з кремом, то не варто їх покривати глазур'ю або посипати цукровою пудрою.

Дуже важливі перші 15-20 хвилин взагалі не відкривати духовку. Адже саме в цей час під впливом високої температури еклерах формуються ті самі заповітні порожнини. Відкривши духовку, ви створите різкий перепад температур і еклери миттєво опануть і не піднімуться.

Якщо віджаті на лист кульки заварного тіста – не відразу поставити в духовку – то на їх поверхні дуже швидко тіста почне випаровуватись волога – і зверху на тесті утворюється непотрібна нам скоринка. І тоді наші еклери (або профітролі) не піднімуться. ПРАВИЛО ШОСТЕ – у духовці має бути гаряча вологість.

loading
×