Навіщо змащують пиріжки яйцем?

Навіщо необхідно змащування Яйце використовується, щоб досягти бажаної рум'яності та блискучої поверхні. Якщо промазати нижній шар пиріжків, то це затримає начинку всередині і не дасть розмокнути і розвалиться тісту. Яєчна суміш відмінно фіксує краї листкових пирогів.

Яйце змащують для рум'яності та блиску. Промазування нижнього шару пирога не дасть просочитися рідини від начинки та тісто не розмокне. Яєчне мастило допомагає скріпити краї випічки з листкового тіста.

Невеликі пиріжки, слойки та печиво готуються швидко, а значить їх краще змащувати перед запіканням. Перед тим, як ставити в духовку, її слід розігріти до потрібної температури.

Чим змастити пиріжки та булочки

  1. Яйце. Для надання блиску поверхні пиріжків та булочок – використовують яйце. …
  2. Жовток. Більш насиченого та рум'яного кольору додасть скоринці жовток, змішаний із молоком або вершками. …
  3. Білок. Просто збовтайте вилкою білок і помажте пиріжки перед випіканням. …
  4. Солодка вода. …
  5. Олія. …
  6. Міцний чай.
loading
×