Що більш сухе екстра драй чи брют?

Брют – сухе ігристе вино, в якому за визначенням не повинно бути і натяку на солодощі. Вміст цукру не перевищує 12 г/л. Екстра драй (Extra Dry або Extra Sec) – трохи солодше, ніж брют. Кількість цукру у ньому може становити 12-17 г/л.

Рівень цукру у Просікко та шампанського За вмістом цукру Просікко ділиться на 3 основні категорії: Сухе (Dry) – від 17 до 32 г цукру на літр вина, Дуже сухе (Extra Dry) – 12-17 г/л, Брют – 0-12 г/л.

Шампанське брют – сухе ігристе вино, яке відрізняється низькою кількістю цукру. Брют поділяється на декілька видів, згідно з кількістю цукру: класичний брют – 0,6-1,5% (0-12 г/л) екстра брют – 0,3-0,6% (0-6 г/л)

Brut – у класичному бруті цукру може бути вже 12 г, це найпоширеніший вид ігристих вин, насолода в ньому є, але майже не відчувається і ніяк не впливає на справжній смак. Extra Dry – ось так ось екстра-сухе ігристе виявляється на четвертому місці за солодощами і містить у собі до 17 г цукру на літр.

loading
×