Що буде від простроченої приправи?
Якщо немає сильного аромату і колір потьмянів, то, ймовірно, термін придатності минув. Хороша новина, що використання прострочених спецій не призведе до отруєння, просто їхній смак стане менш яскравим..3 Sept 2019
Строк придатності Всі спеції мають виражений запах, і якщо він вивітрився, від приправи не буде жодного штибу. Щоправда, тут є виняток: це спеції з ефірними оліями (палички кориці, кардамон, гвоздика). Їхній аромат розкривається в теплому вологому середовищі, коли їх додають у страву.
Приправи, які часто використовуються для надання особливого смаку при приготуванні страв, в деяких випадках можуть завдати шкоди здоров'ю. У списку приправ, які можуть завдати шкоди здоров'ю, виявилися соєвий соус, глутамат натрію, гострий перець, оцет, м'ята, базилік, розмарин, кориця, лакриця.
Цілі чи мелені спеції мають найтриваліший термін зберігання, оскільки менша частина їх поверхні піддається впливу повітря, світла та вологи. Це дозволяє їм зберігати ароматичні олії та смакові сполуки довше, ніж їхні мелені аналоги. При правильному зберіганні цілі спеції можуть зберігатись до 4 років.