Що буде, якщо є шпинат?

У шпинаті досить багато клітковини. Наприклад, одна порція величиною в 100 г містить 10% від щоденної норми рослинних волокон. Цей факт свідчить про те, що за допомогою шпинату можна нормалізувати роботу кишечника, знизити рівень холестерину та контролювати рівень цукру в крові.

Ці речовини токсичні, вступаючи в організм людини в реакції з іншими сполуками, вони утворюють кристали, які дратують кишечник і нирки. Тому шпинат не варто вживати людям з порушеннями водно-сольового обміну, сечокам'яною хворобою, подагрою, артритом, захворюваннями печінки.

Шпинат: шкода Втрачаючи свіжість, він стає токсичним для організму. Також краще вживати в їжу молоде листя, оскільки шпинат "грішить" тим, що активно накопичує токсини. Знешкодити зрілий шпинат можна, відваривши його – першу воду варто злити, щоб продукт покинули нітрати.

Шпинат їдять у свіжому, відвареному, консервованому вигляді та додають у салати, соуси, супи, бутерброди, запіканки, коктейлі та випічку.

loading
×