Що буде, якщо не пережовувати їжу?

У людей, які погано пережовують їжу, висока ймовірність розвитку карієсу, виразки шлунка, гастриту та ожиріння. Проблеми при ковтанні можуть бути ознакою захворювання, яке потребує лікування. Якщо людина починає задихатися після проковтування їжі, необхідна екстрена допомога. Oct 3, 2018

Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна придушитися.

Пережовуйте кожен шматочок їжі, поки він не перетвориться на рідину. Оптимально робити від 75 до 100 жувальних рухів. Жувати треба по черзі як правою, так і лівою стороною щелеп, щоб навантаження на зуби розподілялося рівномірно. Відмовляйтеся від прийому їжі, якщо ви засмучені, розсерджені чи стурбовані.

"Повільне та ретельне пережовування допомагає розслабити нижні м'язи шлунка, дозволяючи їжі з легкістю переміщатись у тонкий кишечник. Це важливо для травлення, а також може допомогти прискорити метаболізм, так як їжа легше перетравлюється", – пояснила Коуен, додавши, що жування – це перший етап травлення.

loading
×