Що буде якщо випити багато журавлинного морсу?

Журавлина може нашкодити тим, хто страждає від каменів у нирках. При надмірному тривалому вживанні морс може викликати зростання каміння, – Зауважив експерт. За його словами, ідеальний морс для лікування простудних захворювань не вариться, оскільки корисні речовини руйнуються під час варіння і після додавання цукру.

Також вчені з'ясували, що журавлина зменшує концентрацію «поганого» холестерину у крові. Це запобігає атеросклеротичних відкладень на стінках артерій і знижує ризик серцево-судинних захворювань, таких як ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда, хронічна ішемія мозку.

Журавлина не можна їсти людям, які страждають від виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритів із підвищеною кислотністю. Люди, які страждають на захворювання печінки, повинні вживати журавлину тільки після консультації з лікарем, оскільки вона може спричинити загострення.

Вони можуть спровокувати підвищення рівня цукру на крові. З обережністю – при гастритах з підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та 12-палої кишки, хворобах печінки. Кислота в морсах може лише погіршити стан.

loading
×