Що буде, якщо з'їсти багато руколи?

У чому шкода руколи вітамін К, що міститься в ній, може звести нанівець дію препаратів. Через велику кількість щавлевої кислоти у складі рукола може спровокувати утворення ниркових каменів у людей, схильних до цього захворювання, або загострити хронічну сечокам'яну хворобу.May 30, 2022

Кому протипоказана рукола Насамперед це індивідуальна непереносимість активних речовин, що входять до складу руколи. Алергія може виявлятися у вигляді спазмів у горлі, набряків слизових, порушенні травлення, спазмів у шлунку.

Широко використовується у середземноморській кухні. Рукколу найчастіше додають у салати, закуски, бутерброди, сендвічі, різотто, піцу, начинки для випічки, соуси, а також у гарніри та другі страви. Вона відмінно поєднується з м'ясом, рибою та морепродуктами, бобовими, сирами, горіхами.

Рукола містить велику кількість вітамінів та корисних речовин. Це мікроелементи: залізо, мідь, марганець, селен, цинк. Макроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, натрій. Вітаміни: В1 – В4, В5, В6, В9, β-каротин (вітамін А), аскорбінова кислота (С), токоферол (Е), філлохінон (К).

loading
×