Що буде, якщо з'їсти зіпсовану їжу?

Попадання цих бактерій провокує спазми в шлунку, нудоту з нападами блювоти, підвищення температури, пронос, зневоднення, що призводить до порушень свідомості, судом та непритомності. У важких ситуаціях можливий розвиток гемолітико-уремічного синдрому.

Чим небезпечні прострочені продукти? Гастроентеролог-імунолог Надія Королькова стверджує, що люди, які вживають прострочені продукти, наражають своє здоров'я на небезпеку. Така їжа містить бактерії та грибки, що викликають інтоксикацію організму.

Уникнути отруєння допоможуть прості, але ефективні заходи профілактики:

  1. мийте руки перед їжею;
  2. звертайте увагу на колір, запах та смак їжі;
  3. дотримуйтесь правил гігієни при приготуванні та вживанні страв;
  4. пийте кип'ячену та бутильовану воду;
  5. зберігати продукти лише у холодильнику;

Основні симптоми харчового отруєння – нудота і блювання, діарея, слабкість та нездужання, біль у шлунку, а також у багатьох випадках зміна кольору обличчя, озноб, підвищення температури.

loading
×