Що буде з дріжджовим тестом, якщо його заморозити?

Чи піднімуться вироби після розморожування? Відповідь дуже проста дріжджове тісто можна без проблем заморожувати, а вироби із розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів із свіжого дріжджового тіста.

Щоб використовувати тісто після зберігання в холодильнику та приготування з нього випічки, дістаньте його з пакета/ємності для зберігання, помістіть у миску або на деко і прикрийте рушником/плівкою від завітрювання. Воно має залишатися в теплі для відновлення бродіння приблизно годину.

Щоб розморозити дріжджове тісто у теплій воді, дістаньте його із заводського пакування, загорніть у кілька пакетів і зануріть у теплу воду. Ви можете міняти воду, поки вона остигає. При такому способі дріжджове тісто буде готове до роботи за 40-50 хвилин.

Готове заморожене дріжджове тісто – один із тих напівфабрикатів, які добре мати вдома. Потрібно тільки правильно розморозити його та приготувати начинку, щоб напекти рум'яних пиріжків для всієї родини.

loading
×