Що буде з протеїном у окропі?

Заливати окропом протеїн або варити його кілька хвилин – найпростіший і найпоширеніший спосіб зіпсувати пару мірних ложок білка. Справа в тому, що багато продуктів крім протеїну мають властивість згортатися після заливання окропом.

Якщо у процесі технологічної обробки навіть найякісніший протеїн нагріти понад певну температуру – то відбудеться денатурація самого білка (руйнування його молекул), повна або часткова. Результат – красиво упакований продукт, але практично марний для набору маси.

Денатуруємо протеїн у окропі. Всім відомий спосіб, як перевірити білок на справжність, – обдати його окропом. Це називається денатурацією білка, коли змінюється його хіміко-молекулярна структура. Іноді протеїнову суміш додатково кип'ятять ще деякий час.

Щоб точно зрозуміти, чи свіжий продукт потрібно розвести порошок, понюхати, спробувати його. Якщо склад зіпсувався, Ви це відразу відчуєте. Аромат простроченого спортивного харчування буде неприємним, а смак помітно відрізнятиметься від колишнього. Крім того, ви помітите зміни консистенції, а часом навіть кольору.

loading
×