Що дає витримка віскі?

Витримка – завершальна стадія приготування алкогольного напою. Під час витримки віскі набуває смаку, аромату, кольору. Напій насичується дубильними речовинами та ароматичними компонентами. Гурмани вважають, що найбагатшими смаковими якостями має віскі, витриманий у бочках після іспанського хересу.Apr 20, 2019

З віком віскі зазвичай набуває великої глибини, елегантності та комплексності: смак пом'якшується, аромат стає складнішим і багатшим, спиртуозність йде.

Традиційно у дубових бочках витримують коньяк, бренді, кальвадос та інші алкогольні напої зі специфічним «дубовим» смаком. Наприклад, кальвадос роблять із яблук, коньяк – із винограду, а віскі – із зерна, але саме завдяки витриманню напоїв у дубовій тарі вони набувають свого специфічного смаку.

Свої смакові характеристики міцний напій набуває у процесі виробництва, а його смак повністю залежить від технології виготовлення сировини, що використовується (у тому числі і дріжджів), типу дубових бочок, в яких витримується віскі, і навіть кліматичних умов місця, де його виробляють.

loading
×