Що гірше за алкоголь чи цукор?

Крім того, від солодкого відмовитися легше, ніж від алкоголю — цукор не має синдрому відміни. Але цукор у великих кількостях більш шкідливий для печінки, ніж алкоголь, і також збільшує ризик виникнення та розвитку хвороб серця та судин, інсульту, деяких видів раку та діабету другого типу.Mar 14, 2022

Виявляється, що цукор і алкоголь викликають однакові проблеми у печінці, провокують інсулінорезистентність. А крім того, цукор і алкоголь є речовинами, які викликають наркотичну залежність. Залежність від алкоголю і солодкого пов'язана з тим самим відділом головного мозку.

Медики дійшли висновку, що солодке набагато шкідливіше для печінки, ніж алкоголь. Жирова хвороба печінки, яку провокує вживання солодкогостає більш масовим явищем, ніж її алкогольне руйнування. Фахівці зазначають, що кондитерські вироби нерідко поєднують тваринний жир та цукор.

Вживання алкоголю може впливати на рівень глюкози у крові, і навіть гормонів, необхідні підтримки нормального її рівня. Тривале, систематичне, надмірне вживання спиртних напоїв знижує загальну ефективність інсуліну, що призводить до підвищення рівня глюкози у крові.

loading
×