Що готують із листя агави?

З листя багатьох видів агави виготовляють канати, мотузки, шпагат, половики, пакувальні та інші грубі тканини; з відходів виробляють папір, головним чином обгортковий. Деякі види агави розводять у тропічних областях обох півкуль для одержання волокна.

Рослина має також жарознижувальні, болезаспокійливі, антисептичні, протизапальні та відхаркувальні властивості, тому його активно застосовують при респіраторних хворобах. Препарати з агави (настій з листя) використовують при диспепсії, яка часто супроводжується печією, відрижкою та здуттям живота.

Сироп агави у чистому вигляді можна, можливо вживати з вафлями та млинцями, додавати до різноманітних десертів, коктейлів. Часто його додають у каву чи чай замість цукру.

loading
×