19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Що готують із листя агави?
З листя багатьох видів агави виготовляють канати, мотузки, шпагат, половики, пакувальні та інші грубі тканини; з відходів виробляють папір, головним чином обгортковий. Деякі види агави розводять у тропічних областях обох півкуль для одержання волокна.
Рослина має також жарознижувальні, болезаспокійливі, антисептичні, протизапальні та відхаркувальні властивості, тому його активно застосовують при респіраторних хворобах. Препарати з агави (настій з листя) використовують при диспепсії, яка часто супроводжується печією, відрижкою та здуттям живота.
Сироп агави у чистому вигляді можна, можливо вживати з вафлями та млинцями, додавати до різноманітних десертів, коктейлів. Часто його додають у каву чи чай замість цукру.