Що готують на 40-й день після смерті?

За християнськими звичаями цього дня обов'язково на столі має бути кутя. Ця страва має важливе значення на поминальному столі. Найчастіше воно готується з рису. Додатковими продуктами можуть бути горіхи, мед, сухофрукти.17 Sept 2020

На гаряче можна замовити гуляш із грибів, якщо поминки випадають на пост. В решту часу – смажена риба, котлети, тефтелі, курка; компот чи кисіль, негазована вода; закуски – вінегрет, олів'є, оселедець під шубою та будь-які інші салати.

До сорока днів всі предмети, що відображають у будинку померлого, повинні бути закриті. За поминальним столом має бути зарезервовано місце для померлого, а також подано їжу та напої. Не можна клацати насіння і будь-які горіхи в шкаралупі, вважається, що так можна заплювати душу покійного.

на 40-й день від родичів потрібно прийняття факту загибелі людини, щоб вона могла спокійно спочивати у вічності. Тож не бажано сильно сумувати, але треба постійно згадувати людину у своїх думках. Важливо часто молитися за померлого між 9 і 40 днями, оскільки це допоможе душі на Божому Суді.

loading
×