Що їдять білуги?

У морі харчується переважно рибою (оселедець, тюльки, бички та ін.), проте не нехтує і молюсками. У шлунках каспійської білуги знаходили навіть білків (дитинчат) тюленя.

Хоч і хижаки – харчуються рибою – вкусити людину не можуть. Бєлуха може відчути людину або її настрій, до когось наблизитись і дозволити погладити, а від когось спливти. Може непередбачено відреагувати на контакт, але небезпечною вона не вважається.

Найдорожчий і рідкісний вид делікатесу – чорна білужа ікра: ціна 100 гр лежить в діапазоні 10 000 – 20 000 ₽. 1 кілограм коштує у середньому від 150 000 ₽. Зустрічається у відкритому продажу по-справжньому рідко. Білуга починає нереститися у зрілому віці: після 20 років.

Білуга хороша у консервованому варіанті з додаванням томату, її можна, можливо заморожувати. З м'яса білуги готують чудовий шашлик та інші делікатеси. Зі свіжих молок білуги готують чудовий паштет. Білуга добре підходить для копчення, її можна, можливо смажити у фритюрі, запікати, готувати з неї шашлик чи начиняти пироги.

loading
×