Що є корисного у Маслинах?

Маслини містять вітаміни групи B, вітаміни А, С, Е та PP. Мінерали: калій, кальцій, селен, магній, фосфор, натрій, мідь, марганець та цинк. Калорійність – 81 ккал на 100 гр продукту.

Маслини багаті жирами, особливо – олеїновою кислотою та омега-9 мононенасиченими жирними кислотами. Крім цього, маслини є відмінним джерелом мінералів (калій, кальцій, фосфор, цинк, залізо), вітамінів (бета-каротин, вітамін Е, D, К), антиоксидантів, біофлавоноїдів та клітковини.

В оливках та оливковій олії містяться сквалени – речовини, що запобігають розвитку раку. Головна цінність плодів оливи – жири. Залежно від сорту в маслинах та оливках міститься 50–80% олій (з розрахунку на суху речовину). Оливки і маслини багаті на цукор, білки, мінеральні солі, вітаміни.

маслин і оливок – нестача солей натрію. молока та кисломолочних продуктів — нестача кальцію або незамінних амінокислот – триптофану, лізину та лейцину. морозива – нестача кальцію (особливу любов до нього відчувають люди з порушеним обміном вуглеводів).

loading
×