19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Що є, щоб добрати білка?
Отже поїхали, у зворотному порядку, з 20 по 1 місце, продукти з найбільшою кількістю білка на кожні 100 ккал:
- Молоко знежирене 0,5% – 8.6 г білка на кожні 100 ккал.
- Відварена яловичина – 10.2 г білка на 100 ккал.
- Біла квасоля консервована – 10.6 г білка на 100 ккал.
- Йогурт грецький 2% – 11.9 г білка на 100 ккал
Уникнути нестачі протеїну в організмі дозволить збалансоване харчування.У раціоні обов'язково повинні бути продукти з достатньою кількістю білка, серед яких:
- м'ясо (птах, риба, яловичина, свинина);
- риба;
- молочні та кисломолочні продукти;
- яйця;
- морепродукти;
- сир;
- горіхи;
- бобові;
Підбираємо оптимальні джерела білка
- Спортивний протеїн: до 75 г
- Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко).
- Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).