Що є, щоб добрати білка?

Отже поїхали, у зворотному порядку, з 20 по 1 місце, продукти з найбільшою кількістю білка на кожні 100 ккал:

  1. Молоко знежирене 0,5% – 8.6 г білка на кожні 100 ккал.
  2. Відварена яловичина – 10.2 г білка на 100 ккал.
  3. Біла квасоля консервована – 10.6 г білка на 100 ккал.
  4. Йогурт грецький 2% – 11.9 г білка на 100 ккал

Уникнути нестачі протеїну в організмі дозволить збалансоване харчування.У раціоні обов'язково повинні бути продукти з достатньою кількістю білка, серед яких:

  1. м'ясо (птах, риба, яловичина, свинина);
  2. риба;
  3. молочні та кисломолочні продукти;
  4. яйця;
  5. морепродукти;
  6. сир;
  7. горіхи;
  8. бобові;

Підбираємо оптимальні джерела білка

  • Спортивний протеїн: до 75 г
  • Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко).
  • Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
loading
×