19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Що їсть салаку?
Харчується дрібними ракоподібними. Тримається завжди стайні, переважно у верхніх шарах води (пелагічна риба).
Вживання салаки у їжі покращить роботу серцево-судинної системи, нормалізує кров'яний тиск, зніме запальні процеси у суглобах, покращить зір, сприятиме успішнішій роботі мозку.
Салаку містить до 23% жиру і близько 28% білка, вона є чудовим джерелом вітамінів A, D і В12, В1, В2, С, Е, РР, в ній міститься такі макро і мікроелементи як кальцій, магній, натрій, калій, фосфор , хлор, сірка, залізо, цинк, йод, мідь, марганець, хром, фтор, молібден, кобальт, нікель.