Що корисніше сир фета чи бринза?

Бринза містить більше натрію, але в 1,5 рази менше калорій, ніж Фета. Вона оптимально підходить людям, що сидять на дієті, однак, вживати її краще в першій половині дня, щоб уникнути набряків наступного ранку. Незважаючи на досить високу калорійність, у Фете багато вітаміну А, кальцію, фосфору та білка.

Фета містить багато білка, а також у ній присутній кальцій та вітамін А, вона знижує рівень холестерину та зміцнює імунітет. У бринзе теж є ряд корисних речовин: натрій, фосфор, калій та сірка, вживання цих елементів позитивно позначається на стані шкіри, зубів, кісток та зору.

За текстурою фета більш кремова, тоді як бринза більше нагадує пресований сир. Відрізняється та колір: грецький продукт – білий, бринза може бути жовтуватий. Обидва сорти відрізняються поживними властивостями. У бринзе міститься більше натрію (особливо в солоній) та калію.

Замінити фету можна іншим розсольним сиром – бринзою. Цей сир також як і фета виготовляється з овечого молока, визріває та зберігається в розсолі, але на відміну від фети трохи пресується. Бринза менш калорійна, ніж фетаале більш солона.

loading
×