Що корисніше скоринка чи м'якуш?
Дієтологи в основному сходяться на думці, що найбільша користь у хлібі – саме в скоринці. Зокрема, у ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають у профілактиці раку кишківника. Ці цінні речовини утворюються у процесі випікання хліба. У скоринці їх виявляється у 8 разів більше, ніж у м'якіші! Mar 15, 2020
З дитинства не їм скоринки, тк вона щільна, значить калорійніша. І плюс вона більш засмажена, значить шкідливіша.
хлібні кірки! Жарт, звичайно, але, дійсно, існує товар, що має назву “Decruster”. Призначення його просто – обрізати скоринки хліба, щоб приготовані з хліба бутерброди, були ніжні та м'які. Фото добре демонструють застосування цього пристрою.
Так, регулярне вживання піджаристих скоринок хліба знижує ризик розвитку раку шлунка та кишечника на 72%. Щоправда, завдяки чому саме кірка хліба робить свій позитивний вплив на організм людини, поки встановити не вдалося.