Що корисніше за цукор чи фруктоза?

Фруктоза корисна для організму, тому що не викликає підвищення рівня глюкози та інсуліну в крові Фруктоза справді не призводить до підвищеного вироблення інсуліну, але при цьому вона значно підвищує рівень тригліцеридів у крові, більший, ніж при вживанні такої ж кількості цукру.15 Dec 2020

Цукор можна замінювати фруктозою у будь-яких видах випічки та десертах. Оскільки фруктоза солодше цукру в 1,7 разів, її потрібно використовувати в меншій кількості. На якість десертів така заміна не вплине.

І наголосила, що надмірне споживання фруктози сприяє накопиченню та відкладенню вісцерального жиру, підвищенню тригліцеридів, підвищенню рівня сечової кислоти. До того ж, зловживання фруктозою розглядається як ключова причина неалкогольної жирової хвороби печінки із дозозалежним ефектом.

Єдине, чим можна безпечно замінити цукор – це фрукти. Так, у них є фруктоза, тому їсти їх у необмежених кількостях не можна. Але фрукти – Це джерело безлічі вітамінів і корисних речовин, а також харчових волокон, які забезпечують відчуття ситості.

loading
×