Що корисніше за ячмінь чи перловку?

Якщо є вибір, віддайте перевагу ячній каші. Відмінність у тому, що ячна крупа не піддається шліфування, як перлова. Це просто подрібнені ячмінні ядра. За рахунок того, що зерна містять оболонку, в них більше вітамінів (групи Е, В, РР), а також мікроелементів і клітковини, якої немає в перловці.

Перлова крупа виходить шляхом очищення ячменю від плівок та подальшої спеціальної обробки. Зерна шліфують і полірують, тому їхня поверхня стає гладкою і блискучою, а самі зерна округлими з м'якими краями. Саме такий зовнішній вигляд вплинув на назву: перловка від англ. "pearl" – перлина.

Якщо часто вживати ячну кашу, можна налагодити роботу печінки, а також каша сприяє зниженню шкідливого холестерину в крові, очищає судини від бляшок холестерину. Готове блюдо містить багато корисної, природної клітковини, цим відновлює нормальну функцію шлунка, кишечника.

Ячна крупа – Вигляд ячмінної крупи, одержуваної дробленням ячмінного зерна, попередньо звільненого від квіткових плівок і плодових оболонок, має вигляд білих або трохи жовтуватих гранул-крупинок неправильної форми з гострими гранями. У відмінність від перлової крупи не піддається шліфування та полірування.

loading
×