Що краще для пісочного тіста маргарин чи олія?

Для якої випічки краще використовувати вершкове масло та маргарин Вершкове масло: пісочне тісто, дріжджове здобне тісто. Маргарин: листкове тісто, для випічки найкраще використовувати м'який маргарин з великим вмістом жиру та мінімальною кількістю вологи.

У тортах, печиво та тістечок вершкове олія (несолене) дає більш насичений смак. Це можна пояснити як мінімум тим, що його готують із вершків, а маргарин – З рослинного олії. Високий вміст жиру у вершковому олії також надає випічці текстури.

Не можна використовувати маргарин замість олії у випічці, якщо у рецепті еклерів, кексів, пирогів важливий вершковий аромат. Хімічні смакові добавки не зможуть його передати. Більше того, багатьом людям не подобається маргариновий смак.

температура плавлення вершкового олії нижче, ніж у маргарину і для листкового тіста воно не підійде: розтане завчасно. Також олія не дуже рекомендують використовувати для рубаного тіста, де важливі шари в тесті. Але все таки, маргарин краще використовувати лише в тому випадку, якщо в рецепті він спеціально обговорюється.

loading
×