Що краще гриль чи барбекю?

На відміну від грилю, барбекю немає кришки. Крім того, якщо в грилі продукт нагрівається з усіх боків (зверху, з боків та знизу), то в барбекю жар йде лише знизу. Виготовляється це обладнання з нікельованої або хромованої сталі, може йти з антипригарним покриттям або без нього.

Саме у різноманітності способів приготування страв основна відмінність гриля від мангала. Гриль краще мангала ще й тим, що для приготування використовується менша кількість палива за менших витрат часу. Встановити гриль можна не тільки на ділянці будинку або дачі, але і на балконі квартири.

"Слово мангал походить з арабської мови та перекладається як жаровня. Мангал використовується для приготування шашлику. Слово «шашлик» одночасно означає страву, спосіб приготування та всі заходи щодо відпочинку на свіжому повітрі." Грильбарбекю – споруда для приготування страв на вугіллі з використанням грат.

У вузькому, технологічному сенсі термін «барбекю» позначає метод приготування продукту способом запікання над вугіллям, що тліє, при відносно невисокій температурі (100—120 °С). Це значення зберігається у південних штатах США, котрим такий спосіб приготування м'яса традиційний з XVIII століття (див. Барбекю в США).

loading
×