Що краще картопля чи батат?

Батат має високу поживну цінність і багатий на вітаміни. Його вуглеводи та білки засвоюються організмом краще, ніж картопляні, а за калорійністю він перевершує картопля у 1,5 рази.

Батат є найбільш корисним джерелом вуглеводів, а також він рекомендується до вживання людям, які страждають на цукровий діабет, так як продукт має низький інсуліновий індекс, а картопля навпаки, має підвищені показники глікемічного індексу.

В Росії батат часто порівнюють із картоплею, навіть страви з неї готують схожі — наприклад, пюре чи чіпси. Однак, на відміну від картоплі, батат є багаторічною трав'янистою ліаною — родичкою знайомого всім берізка. Росте він у вологому тропічному кліматі та може давати коренеплоди вагою до 10 кг.

loading
×