Що краще м'ясо-кісткове або рибне борошно?

М'ясо-кісткове борошно – це відмінне джерело мінералів для свійської птиці, а ось вміст протеїну в ній значно менше, ніж у рибного борошна. Однак за відсутності можливості використання рибного борошна у раціоні, м'ясо-кісткова стає гідною та доступнішою альтернативою.

Підживлення, отримане з м'яких частин, у своєму складі містить азот у більшій концентрації, а ось кісна – більше фосфору. Залежно від регіону підживлення рибним борошном поширена навіть більше, ніж підживлення кістковим борошномзавдяки меншій вартості.

У м'ясо-кістковому борошні першого гатунку мінімум 54%. Проте термічна обробка розкладає деякі амінокислоти, переважно лізин. М'ясо-кісткове борошно також містить 8-18% жиру: чим менше жиру, тим довговічніша їжа. Перетравність поживних речовин і біологічна цінність її протеїну нижче, ніж м'ясний борошна.

loading
×