Що краще за королівські креветки чи лангустини?
Основна їхня відмінність – наявність у лангустину тонких довгих клешнів, які у креветки відсутні. Хвіст королівського омара ширший і приблизно однаковий по всій довжині. Якби не клешні, лангустин був би схожий на велику креветку. М'ясо креветок та лангустинів мало відрізняється за смаком.
Майте на увазі: за рідкісними винятками попередньо відварені креветки — рожевого кольору, свіжозаморожені — сіро-бурі (рекомендуємо купувати саме такі, вони корисніші та смачніші). Якісні креветки – Рівного кольору від хвоста і до голови (можуть продаватися і без голови).
Як вибрати якісні креветки в магазині?
- Вибираючи заморожені креветкиЗверніть увагу на те, щоб в упаковці не було занадто багато льоду та снігу. …
- У якісної та свіжої креветки не повинно бути плям або пошкоджень на панцирі.
- Звертайте увагу на форму: чим сильніше у креветки закручений хвіст, тим вона свіжіша.
Якщо перед вами морепродукт із клешнями, то це точно не креветка. М'ясо лангустини має солодкуватий присмак, ніжний та ароматний. М'ясо креветки трохи більше волокнисте.