Що краще за королівські креветки чи лангустини?

Основна їхня відмінність – наявність у лангустину тонких довгих клешнів, які у креветки відсутні. Хвіст королівського омара ширший і приблизно однаковий по всій довжині. Якби не клешні, лангустин був би схожий на велику креветку. М'ясо креветок та лангустинів мало відрізняється за смаком.

Майте на увазі: за рідкісними винятками попередньо відварені креветки — рожевого кольору, свіжозаморожені — сіро-бурі (рекомендуємо купувати саме такі, вони корисніші та смачніші). Якісні креветки – Рівного кольору від хвоста і до голови (можуть продаватися і без голови).

Як вибрати якісні креветки в магазині?

  • Вибираючи заморожені креветкиЗверніть увагу на те, щоб в упаковці не було занадто багато льоду та снігу. …
  • У якісної та свіжої креветки не повинно бути плям або пошкоджень на панцирі.
  • Звертайте увагу на форму: чим сильніше у креветки закручений хвіст, тим вона свіжіша.

Якщо перед вами морепродукт із клешнями, то це точно не креветка. М'ясо лангустини має солодкуватий присмак, ніжний та ароматний. М'ясо креветки трохи більше волокнисте.

loading
×