Що лікує пшоняна каша?

Пшоно має ліпотропну дію, тобто перешкоджає відкладенню надлишків жиру. Крім того, пшоно здатне виводити з організму токсини та антибіотики. Страви з пшона особливо корисні при діабеті, атеросклерозі, захворюваннях печінки, підшлункової залози, серцево-судинної та нервової системи.

Пшоно допомагає при циститі, пієлоектазії, бактеріальних ураженнях сечового міхура та уретри. Якщо є кісти доброякісного характеру, то відвар може сприяти їх зменшенню та поступовому розсмоктування.

Пшоно не рекомендується пацієнтам із патологіями щитовидної залози, оскільки воно заважає надходженню йоду. Також слід утриматися людям при низькій кислотності шлунка, частих запорах. Продукт слід обережно вживати вагітним жінкам у третьому триместрі.

Якщо любите каші, їжте не лише гречку, рис та вівсянку. За моїми спостереженнями, саме ці крупи використовують найчастіше.

loading
×