Що має бути на столі в день Великодня?

Головними ритуальними стравами для Великдень є фарбовані в різні кольори яйця, паски та сирні пасхи. Фарбовані яйця – це безпосередньо символ труни та воскресіння Христа. Мертва шкаралупа зовні та життя, що знаходиться всередині.

Головні великодні страви – це фарбовані яйця, паска та сирна пасха. Кожна з цих страв має свою символіку, про яку ми розповімо трохи пізніше. Крім цього, до великоднього столу печуть ромові баби та медові пряники у вигляді тварин, готують різноманітні страви з м'яса.

День, присвячений домашнім клопотам, називається Чистий четвер. У цей час починають пекти паски, фарбують яйця, роблять пасхи із сиру. У п'ятницю ввечері та в суботу господині готують решта страв, які стануть окрасою святкового столу.

loading
×