Що можна і не можна їсти при кишковій інфекції?

Дозволяються тонко нарізані сухарі з білого хліба, каші на воді (крім пшоняної та перлової), супи слизові, круп'яні з розвареною вермишеллю на слабкому бульйоні м'ясного. У гострому періоді захворювання рекомендується використовувати молочнокислі продукти (кефір, ацидофільні суміші та ін.).

Рекомендуються кавуни, чорниця, лимони, ягідні киселі, желе, компоти, муси, в які бажано додавати свіжий сік журавлини та лимона. У гострий період ГКИ всі страви повинні бути відвареними або паровими, протертими або пюре (супи-пюре, протерті каші, суфле, омлети).

При кишкових інфекціях існує певна дієта– вона дотримується ще 14 днів після одужання. У перші 3-5 днів у дітей старше року рекомендується повне вилучення цільномолочних продуктів, а також продуктів, що підсилюють моторику і містять грубу клітковину.

loading
×